Print

Lichamelijke opvoeding

De sportactiviteiten worden op onze school geleid door juf Sim en juf Anthe.

 

Lichamelijke opvoeding

Elke klas komt minstens één keer per week naar de turnzaal. Daar werken we op de matten, banken, met de touwen, ladders, trampolines, ballen...Tijdens de les krijgen de kinderen de kans om hun motorische vaardigheden aan te scherpen volgens het leerplan Lichamelijke Opvoeding.

 

 

 

 

Zwemmen

Onze kinderen gaan één keer om de twee weken zwemmen. Dit op maandag, woensdag of vrijdag. 
De zwemlessen worden gegeven volgens de leerlijn Fred Brevet. Meer info hierover kan je vinden op de website van Fred Brevet.
Wij houden de vorderingen van onze kinderen bij en werken in 4 niveaugroepen. 
Goede zwemmers kunnen een afstandsbrevet behalen tijdens de zwemles op school.

Klik hier voor de lijst met de zwembeurten.

 

Fietsvaardigheden

Ongeveer één keer om de 6 weken oefenen wij op de speelplaats onze fietsvaardigheden. Veiligheid op de weg begint immers bij het vaardig zijn op je fiets.

 

 

 

 

Naschoolse sport

MOEV organiseert tornooien en sportnamiddagen voor alle scholen.
De activiteiten beginnen woensdagnamiddag om 13.30u en eindigen omstreeks 16 u. 

De activiteiten zijn vrijblijvend. Dat wil zeggen: je mag mee doen, je moet niet mee doen.
Een belangrijke afspraak: wie inschrijft, doet ook mee!

 

Sportprojecten

Tijdens het schooljaar gaat elk leerjaar één maal op stap voor een sportproject van MOEV.
Zo gaat het eerste leerjaar naar Kronkeldidoe, het tweede leerjaar bezoekt het Mega-Spelenpaleis, het derde leerjaar leeft zich uit in de Bewegingsjungle, het vierde leerjaar gaat het bos in om te mountainbiken, het vijfde leerjaar legt zich toe op enkele sporten die ook voor gehandicapten toegankelijk zijn en het zesde leerjaar beleeft een ware Sportinstuif.

Op het einde van het schooljaar geven onze 'bijna-schoolverlaters' van het zesde leerjaar het beste van zichzelf in een wedstrijdje trefbal en voetbal tegen de leerkrachten.
Altijd spannend!

 

Sportdagen

Juf Sim en juf Anthe organiseren niet 1, maar 2 sportdagen: ééntje in de winter en ééntje in de lente!

De Wintersportdag gaat door tijdens het tweede trimester. De leerlingen van de derde graad gaan langlaufen (als de omstandigheden het toelaten), de jongere kinderen trekken de schaatsen aan en laten hun glij-, val- en schuifkunsten zien!

De Lentesportdag vindt plaats in het derde trimester. Ook hier proberen we met de derde graad een stapje verder te zetten (De Mosten). De jongere kinderen blijven op school om daar te sporten of gaan naar Sportcentrum 'De Valk' om daar een volle dag spel en plezier tegemoet te gaan.