Print

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief week van 24 januari

Beste ouders, Maandag hebben we een klasje moeten sluiten (2A). Vier besmettingen in één week in één klas betekent vijf dagen quarantaine. Voor iedereen: juf, kinderen met een recente besmetting, gevaccineerde personen. Iedereen van de klas moet dus 5 dagen in quarantaine. Anderzijds is er toch weer hoopvol nieuws dat deze golf het gunstigste scenario volgt. Laten we hier maar van uitgaan. Ondertussen is er natuurlijk veel stilgevallen in een schoolwerking: live oudercontacten, feesten, vrije inloop ouders in je school, uitstappen, …. We hopen dit weer wat vlot te kunnen trekken na de krokusvakantie. Het lezen voor 1 en twee mogen we terug opstarten. Belangrijk om de schoolwerking te verzekeren is dat je leerkrachtenteam overeind blijft. We kloppen hout af maar tot nu toe kunnen we de afwezige leerkrachten opvangen. Ik klop hier ter plaatse nogmaals op een groot stuk hout!! Een wijze vrouw zei ooit eens: Hoop hebben is mooi, hoop geven ook.

Leerkrachten en directie De Wegwijzer (0494/77 58 80) directeur@glsdewegwijzer.be

 

25 januari:     6A: Activiteit bib (Bibster)
25 januari:     Kindercomité komt samen.
27 januari:     6B: Activiteit bib (Bibster)

 

Het 6e leerjaar doet mee aan BIBSTER

Bibster is een zoektocht in de bib met een smartphone of tablet. Men kan dit samen spelen in groep, maar evengoed alleen. De kinderen gaan in de bib op zoek naar codes en voeren de bijpassende opdrachten uit. Een standaardspel duurt ongeveer 1 uur.

 

Mondmaskers

Toch nog eens een oproep om je kind met een mondmasker naar school te sturen. We merken dat er ’s morgens heel wat kinderen een mondmasker komen vragen. Misschien is het ook een goed idee om een reserve exemplaar in de boekentas te steken. Bedankt!!

 

Bevraging rond huiswerk

We kregen heel veel bevragingen terug binnen. De verwerking hiervan is bezig en we hopen dat we volgende week of de week daarna de resultaten aan jullie kunnen voorleggen.

 

Hoe praten met kinderen na een tragische gebeurtenis

De tragische dood van een kind van vier, Dean, roept veel emoties op en niet alleen bij volwassenen. Ook kinderen vangen dit nieuws op en stellen vragen hierrond. Hoe reageer je als ouder hier het beste op?

  1. Neem het kind ernstig, minimaliseer de feiten niet. Neem je kind serieus in zijn emoties. Hen weghouden van het tragische nieuws is geen goed idee.
  2. Pas je taal aan. Wees eerlijk maar heel eenvoudig. Pas je woordenschat aan, aan de woordenschat van je kind.
  3. Erken je eigen emoties. Durf te erkennen dat dit nieuws ook jou verdrietig maakt.
  4. Beantwoord vragen. Luister welke info je kind heeft opgevangen en geef een antwoord op de vragen die ze nog hebben.
  5. Wees aandachtig voor signalen. Niet elk kind begint er zelf over en dan is het ook niet per se nodig om er een gesprek over te hebben. Met heel jonge kinderen dit gesprek aangaan is niet echt nodig, tenzij ze er zelf over beginnen. “Lees” uw kind. Als je merkt dat het met iets zit kan je er over beginnen. Kinderen kunnen hun gevoelens niet altijd verwoorden of zijn introvert.
  6. Er was een zeer goede uitzending op Karrewiet rond dit thema (woensdag 19 januari).

 

 

Maak er een mooi weekend van!

Leerkrachten en directie De Wegwijzer.