Print

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief week van 22 mei

 

Beste ouders, Wat gaat de tijd snel. Het hemelvaartweekend is alweer achter de rug en er resten ons nog slechts 6 weken school tot de grote vakantie. Een korte periode waar nog flink zal moeten gewerkt worden, maar waarin ook heel veel fijne activiteiten gepland staan.

Proficiat nog aan de leerlingen die vorige week hun eerste communie hebben gedaan. Hopelijk hebben ze een leuke dag gehad.

Er verschenen de voorbije week een aantal berichten in de kranten, waarin men zich ernstige zorgen maakt over het leesniveau van de leerlingen in de lagere school. Ooit behoorden de Vlaamse basisschoolkinderen tot de wereldtop voor leesvaardigheid. Vandaag keldert het gemiddeld leesniveau bij de leerlingen in Vlaanderen en Wallonië in een razend tempo. We proberen hier op onze school fel op in te zetten omdat we het leren lezen super belangrijk vinden.

Leerkrachten en directeur (0477/56 14 03 of directeur@glsdewegwijzer.be)

 

Te onthouden data:

dinsdag 23 mei:      (08.30 uur – 18.30 uur): schoolreis naar Toverland voor de leerlingen van het 1e en 2e leerjaar
dinsdag 23 mei:      medische onderzoeken voor 4B
dinsdag 23 mei:      start vrije inschrijvingen (leerlingen die zich niet aangemeld hebben)
woensdag 24 mei:      MOEV-activiteit: minitennis voor de leerlingen van het 3e ,4e , 5e en 6e leerjaar in sporthal De Valk
vrijdag 26 mei:      de leerlingen van het 1e leerjaar krijgen een voetbalinitiatie van de trainers van KFC Zwarte Leeuw
zaterdag 27 mei:      Lentefeest en feest van de vrijzinnige jeugd in de Hoge Rielen te Kasterlee
zondag 28 mei:      Pinksteren
maandag 29 mei:      pinkstermaandag: vrije dag voor de leerlingen en leerkrachten
woensdag 31 mei:      verkeersactieve dag
donderdag 1 juni:      verkeerspark op de speelplaats
vrijdag 2 juni:      project ‘sportkompas’ voor de leerlingen van het 3e leerjaar 

 

Week van de 'groeilamp'

Hebben jullie de ‘Groei-bonnen’ al gebruikt? Het is nog niet te laat! Naar aanleiding van de ‘Week van de groeilamp’ kregen de leerlingen enkele ‘Groei-bonnen’ mee naar huis. Die kunnen de kinderen gebruiken om hun ouders uit te dagen om samen met hen enkele leuke activiteiten uit te voeren. De actie is een een initiatief van de jeugddienst van de gemeente Rijkevorsel in samenwerking met het ‘Huis van het kind’, afdeling Rijkevorsel.

 

Mooimakers

De leerlingen van het kindercomité hebben hard gewerkt om nieuwe sorteerstickers op de vuilbakken te kleven. Zo maken we het duidelijker welk afval in welke vuilbak hoort en kunnen we beter sorteren. Zo werken we allemaal samen aan een nette school! Zorgen we er met z’n allen nog eens voor dat alle fruitpotjes voorzien zijn van een voor- en familienaam? Bijna dagelijks worden er potjes gevonden op de speelplaats, die niet meer bij de eigenaar geraken. Ook dat zorgt uiteindelijk voor extra afval en dat kan niet de bedoeling zijn.

 

Initiatieles voetbal

Enkele jeugdtrainers van KFC Zwarte Leeuw geven op vrijdag 26 juni 2023 een initiatieles voetbal tijdens de turnlessen. Zo kunnen de leerlingen eens proeven van een echte voetbaltraining.

 

Broederband zet de zomer in!

Op zondag 25 juni 2023 zet harmonie Broederband de zomer in! Vanaf 14.30 uur wordt er op de kiosk muziek voor jong en oud gespeeld. Kom meezingen met hits van Pommelien en Camille, maar ook van Golden Earring en Queen. Een snuifje Stromae en een vleugje Kool & the Gang krijgen jullie eveneens voorgeschoteld. Misschien herken je wel de muziek uit je favoriete computerspel in onze game-medley? Ga je deze zomer op kamp? Speciaal voor jullie spelen wij kampdansen zoals In Zaïre, ‘t Smidje (Laïs), Bal in de straat. Wij zijn benieuwd wat jullie vinden van onze versie van de Macarena. Breng je vrienden mee en fris deze dansen op. Zo ben je helemaal klaar voor een geweldige zomer! Mocht je van al dat zingen en dansen honger en dorst krijgen: een hapje en drankje zijn voorzien. Als jullie al je vrienden en de zon meebrengen, zorgen wij voor de sfeer! Tot dan!